menu Főoldal
Bulvár

Csak pletyka volt! Nem haldokolnak a Testről és lélekről szarvasai

Régió Rádió | 2018-06-11
Csak pletyka volt! Nem haldokolnak a Testről és lélekről szarvasai

Enyedi Ildikó Oscar-díjra jelölt filmjének állatfőszereplőiről több pletyka is szárnyra kapott, melyek szerint lehet, hogy már nem érik meg az Oscar-díj-átadót.

A Régió Rádió csütörtökön írt a Testről és lélekről című film szarvasairól, akik a jövő héten akár egy Oscar-díjjal is gazdagabbak lehetnek. Cikkünk írásának másnapján több pletyka is szárnyra kapott Góliáttal és Picúrral kapcsolatban. Az egyik szerint Horkai Zoltán filmes állatkoordinátor farmján a főszereplő szarvasokat farkasok támadták meg, majd egy újságcikkben azt írták, hogy Góliát és Picúr lehet, nem éri meg a díjátadót. Telefonon sikerült elérnünk a Tallinn felé tartó Horkait, aki az észt fővárosban éppen egy szarvassal forgat majd reklámfilmet.

– Az első pletykák szerint a farkasok ették meg a szarvasai­mat, emiatt fel is hívtak kedden és arról érdeklődtek, hogy vannak az állatok. Az igaz, hogy a szarvasok mellett vannak farkasok is, de ők is tizenöt évesek, és a farmon a villanypásztortól kezdve a kiugrásgátlón át minden van, vagyis olyan nincs, hogy egy farkas átmegy a szarvasokhoz – magyarázza a Borsnak a világhírű állatidomár, majd rátér Góliátra is.

– Góliát egyáltalán nem haldoklik, én annyit mondtam, hogy előfordulhat, hogy valamelyik állatom a farmon nem éli meg a díjátadót, hiszen van például egy 25 éves medvém is, Brumika. Természetes, hogy egy idős állat bármikor meghalhat, de a jelenlegi tudomásom szerint Góliát jól van és egyáltalán nem beteg. A szakirodalom szerint ezek a szarvasbikák 14–16 évet élnek, Góliát pedig már 18 éves, vagyis látszik már rajta a kor. Leejti a nyakát, lassabban mozog, és most dobta le az agancsát is, így akik nem értenek hozzá, azok hihetik azt, hogy az agancs helyén az a véres folt egy sérülés. De ez a plecsni szép lassan begyógyul, majd hámréteg veszi körbe és naponta egy centiméterenként elkezd nőni az új agancs – tette tisztába a Testről és lélekről szarvasairól terjengő pletykákat Horkai.

Írta: Régió Rádió

  • cover play_circle_filled

    Régió Rádió
    A hang, ami összeköt.

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play