menu Főoldal
HírekKözéleti hírek

Megelevenedtek az udvarhelyszéki értékek

Régió Rádió | 2022-04-19

Április 12-én került sor a Digitális történetek Udvarhelyszék értékeiről elnevezésű projekt székelykeresztúri bemutató rendezvényére. A projektet a magyarországi Anthropolis Egyesület kezdeményezte, szakmai partnerként pedig az Erdélyi Ifjúsági Egyesület, az Udvarhelyi Fiatal Fórum, valamint az Udvarhelyszéki Értéktár Bizottság támogatta. A projekt elsődleges célja az Udvarhelyszéki Értéktár értékeinek újszerű bemutatása és népszerűsítése. A kezdeményezést Koncz Hunor János, székelykeresztúri polgármester is méltatta.

Az értékek bemutatására 2-3 perces kisfilmek segítségével került sor. A projekt hozzájárul a történelem gazdagításához, a fiatal generációk neveléséhez és szemléletformálásához. A projektről Mihalkó Viktória, a kezdeményező Anthropolis Egyesület munkatársa is beszélt.

 

A projekt során 6 udvarhelyszéki érték került feldolgozásra, a Székely Dalegylet, a Parajdi Sószoros, a Székely-Szeltersz Völgye, a Kováts Fényképészet, a Szentábrahámi székely teák és fűszerek, illetve a Székelykeresztúri Petőfi-kultusz.

Írta: Régió Rádió

2022-04-19
  • play_circle_filled

    Régió Rádió
    A hang, ami összeköt.

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play