menu Főoldal
HírekKözéleti hírek

Népszerűsítik a gyógy és fűszernövényeket

Régió Rádió | 2022-11-01

Az Erdélyi Gyógynövénykert Egyesület sajtótájékoztatón ismertette a gyógy és fűszernövényekhez kapcsolódó népi értékek népszerűsítése elnevezésű, a Hargita Megye Tanácsa támogatásával megvalósuló projektet, a Civitas Alapítvány székhelyén.

Bákai Magdolna, az egyesület elnöke elmondta, hogy a munka 2019-ben kezdődött egy hasonló projektben, ahol 10 érték részletes leírását készítették el, ezt folytatták 2021-ben, amikor újabb 10 leírással bővítették az értéktárat. A 20 értékleírást közzétették a Gyógy és fűszernövényekhez kapcsolódó népi értékek tára közösségi oldalán és egy nyomtatott kiadvány is készült, Gyógynövényes értékeink címmel. Erről mesélt Bákai Magdolna, az Erdélyi Gyógynövénykert Egyesület elnöke.

Az idei projektben is maradt az eredeti cél, az erdélyi szellemi örökség népszerűsítése és értékesítése, a gyógy és fűszernövények felhasználásához kapcsolódó hagyományok újraélesztése által. A projekt eredményeként 3 dokumentumfilm készül 3 olyan személyiségről, akinek a gyógynövényekhez kapcsolódó tevékenysége meghatározó Hargita megyében.

A projektről beszélt Kolumbán Gábor, a Civitas Alapítvány elnöke.

Írta: Régió Rádió

2022-11-01
  • play_circle_filled

    Régió Rádió
    A hang, ami összeköt.

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play