menu Főoldal
HírekKözéleti hírek

Sikertörténet a Parajd községi Szociális Központ

Régió Rádió | 2023-12-21

Közös sikert könyvelhet el a Gyulafehérvári Caritas és a felsősófalvi székhelyű Local Mentor Group Egyesület, hiszen EU-s pályázatuknak köszönhetően valósították meg és helyezték működésbe a Parajd községbéli Szociális Központot Felsősófalván. A projektről Péter György, a Caritas ágazati igazgatója beszélt.

A Sóvidék Hegyalja Kistérségi Régióban megvalósult projekt 33 hónapot ölelt fel és több mint 4 millió lejt költhettek el. A projekt során bővítették a Caritas tevékenységeit a térségben, szűrővizsgálatokat és képzéseket szerveztek a lakosok számára idősgondozó, kórházi betegápoló és gyermekgondozó témákban, nappali foglalkoztató központot indítottak idős személyek számára, illetve szociális érzékenyítő tevékenységeket is szerveztek. A projekt statisztikai adatairól Lukács Pál projektmenedzser számolt be.

Szász Edit Ilona, a Local Mentor Group Egyesület elnöke, elmondta, a felsősófalvi nappali foglalkoztató központban 24 65 év feletti személlyel dolgoznak nap mint nap, amely egy igazi felüdülés mindenki számára.

Írta: Régió Rádió

2023-12-21
  • play_circle_filled

    Régió Rádió
    A hang, ami összeköt.

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play