menu Főoldal
HírekKözéleti hírek

Indul a Tulipán Karaván Udvarhelyszéken

Régió Rádió | 2023-02-15

Hétfőn ismertette a Gazdafórum Karaván részleteit Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, az Udvarhelyszéki RMDSZ elnöke és Sinka Arnold ügyvezető elnök, falugazdász. A Karaván első része gazdáknak szól. Céljáról Bíró Barna Botond az Udvarhelyszéki RMDSZ elnöke beszél.

A következő egy hónapban Udvarhelyszék minden községébe el fognak látogatni. A helyszíneket Sinka Arnold, falugazdász ismerteti.

Az újonnan induló pályázatokról lesz szó, illetve bemutatásra kerül a Nemzeti Stratégiai Terv is, ami a 2023-2027-es időszakot öleli fel és 15,8 milliárd eurót jelent a következő időszakra. A Gazdafórumok szakmai hátterét a falugazdászok fogják biztosítani. Az irányelvekről Sinka Arnold beszél.

A Karaván végén lesz egy nagy térségi fórum, ahol országosan elismert szakemberek és neves politikusok lesznek jelen. Erre március 17-én, Farkaslakán kerül sor, jelen lesz Barabási Antal Szabolcs, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára és Vincze Lóránt, az Európai Parlament képviselője.

Írta: Régió Rádió

2023-02-15




  • play_circle_filled

    Régió Rádió
    A hang, ami összeköt.

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play