menu Főoldal
HírekKözéleti hírek

Ma eldöl, ki alakíthat kormányt

Régió Rádió | 2021-11-22

A ma déli államelnöki konzultációt követően kiderül, hogy Klaus Iohannis kit bíz meg a kormány újjáépítésével.  Az elnökhöz együtt fog érkezni a PNL, PSD és az RMDSZ közös delegációja, majd a tárgyalás után eldől, mi lesz a román kormány jövője.

A román elnök először is a Nemzeti Liberális Párt (PNL), Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) delegációját fogadja 12 órakor, 12.30-kor a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) küldöttségét, majd 13 órakor a Románok Egyesüléséért Szövetség bizottságát és legvégül pedig 13.30-kor a nemzeti kisebbségek parlamenti delegációját.

Az RMDSZ elnöke, Kelemen Hunor, vasárnap azt nyilatkozta, hogy megállapodtak a kormány struktúrájáról és a kormányprogramról. Megtudhattuk, hogy lesz két új minisztérium, a vállalkozásokért és a turizmusért felelős, valamint a Szövetség megtarthatja az eddig vezetett minisztériumokat is.

A mai döntés után változni fog a parlamenti bizottságok vezetősége is, hiszen amelyeket eddig az USR képviselői irányították, ezután az RMDSZ és a PNL osztja fel egymás között.

Írta: Régió Rádió

2021-11-22
  • play_circle_filled

    Régió Rádió
    A hang, ami összeköt.

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play